Banja Dvorovi: Godina pandemije otežala uslove poslovanja /VIDEO/

Javna ustanova Banja Dvorovi otvorila je svoja vrata u novembru prošle godine i za pacijente oboljele od Kovida-19 sa lakšom kliničkom slikom. Do sada je u ovoj kovid bolnici izliječeno više od 270 pacijenata. Godina pandemije otežala je uslove poslovanja, ali Banja 2020. godinu nije završila kao “gubitaš”.

Uprkos problemima i poteškoćama zbog pandemije virusa korona, kada su kapije Banje Dvorovi bile zatvorene 60 dana, ova javna ustanova nije u prošloj godini nanizala gubitak u poslovanju, kažu u rukovodstvu Banje.

Zekić ističe da dugovanja Banje prema Poreskoj upravi rastu pa će u ovoj godini biti oko milion maraka, što je kaže on dodatni teret za ovu ustanovu koji se mora riješiti na drugačiji način.

U prethodne tri godine dokazali smo kažu u rukovodstvu ove ustanove da Banja može da funkcioniše uprkos otežanim uslovima poslovanja.

Ne očekujući probleme kojima je kumovala pandemija, krajem 2019. godine dobro je skrojen plan aktivnosti razvoja i unapređenja rada ove ustanove, pa se ambiciozno početkom prošle godine krenulo u realizaciju zacrtanih ciljeva.

Nakon dvomjesečne pauze, Banja je počela sa radom u maju prošle godine kako bi obezbijedila usluge koje su u ovom banjsko-rekreativnom centru ugovorene sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali i kako bi omogućala pružanje usluga za komercijalne pacijente. 

Akcija koju je pokrenulo ministarstvo trgovine i turizma Srpske uvođenjem sistema turističkih vaučera, značajno je pomogla i Banji Dvorovi da održi poslovanje.

Zanimljivo je istaći da su bazeni i ponuda Banje Dvorovi tokom ljtnih mjeseci prošle godine pored domaćih turista privukli i turiste iz susjedne Srbije. I ako se radilo u otežanim uslovima zabilježeni su dobri rezultati tokom ljetne sezone.

Ipak, novembar je donio novi talas širenja virusa korona u zajednici, pa je u Banji Dvorovi s ciljem smještaja pacijenata sa lakšom kliničkom slikom otvorena treća Kovid bolnica u Bijeljini, koja je još uvijek u funkciji i kroz koju je do sada prošlo oko 270 pacijenata koji su izliječeni od kovida.

Banja Dvorovi daje odlične rezultate kada je u pitanju medicinska rehabilitacija i tu blagodet treba iskoristiti i u taj sektor dodatno ulagati, ističu u rukovodstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *