Arsenović: Veoma uspješna 2019. godina – restrukturisanje novi izazov

Vršilac dužnosti direktora “Elektro-Bijeljine” Vaso Arsenović kao jedan od najvećih izazova za ovu firmu u budućnosti ističe restrukturisanje i novu sistematizaciju.

“U današnje vrijeme, kada privredni ambijent nije najpovoljniji, `Elektro-Bijeljina` ostvaruje zavidne poslovne rezultate, koji je svrstavaju među najuspješnija preduzeća u regionu”, kaže Arsenović za Srnu.

Protekla godina bila je puna izazova, kako u pogledu nastavka modernizacije mreže, tako i u aktivnostima oko restrukturisanja preduzeća, razdvajanja djelatnosti, kao i sistematizacije radnih mjesta.

“Iza nas je uspješan period, jer smo zadržali trend rasta poslovanja i uspješnih finansijskih rezultata, što potvrđuju podaci za prvih jedanaest mjeseci – fakturisali smo 97,4 miliona KM i naplatili potraživanja od blizu 105 miliona KM, što procentualno govori da nam je naplata 107 odsto”, navodi Arsenović.

On napominje da su ulaganjima od pet miliona KM prošle godine svedeni distributivni gubici na istorijski minimum, te da je cilj da budu što manji.

“Sve to bila je preporuka za kreditni aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, vrijedan 15 miliona evra, a sredstva će biti utrošena do 2022. godine za finansiranje izgradnje i rekonstrukcije mreže srednjeg i niskog napona, te ugradnju pametnih brojila”, precizira Arsenović.

Osim ovih, biće korištena i sredstva firme, tako da će projekat biti vrijedan oko 45 miliona KM.

Arsenović podsjeća da je u 2019. godini u rad pušten i 10-kilovoltni dalekovod “Amajlije”, što je od izuzetnog značaja za kupce u tom dijelu Semberije.

“Nabavili smo i nova transportna vozila sa hidrauličnom platformom za rad na visini, a riječ je o tri kamiona marke `Iveko`, ukupne vrijednosti od 430.000 KM.

Tako smo zaokružili ciklus modernizacije mehanizacije, pošto je u 2018. godini nabavljeno 12 kamiona `gaz` i 20 vozila `niva`, u vrijednosti od 570.000 KM, što ukupno iznosi milion KM”, naglašava Arsenović za Srnu.

Preduzeće koje ima širi društveni značaj

“Elektro-Bijeljina” je preduzeće koje ima širi društveni značaj i uvijek je oslonac svojim građanima u mnogim segmentima života, dodaje on.

Pobrojani rezultati samo su dio aktivnosti i ciljeva koji su ostvareni, a veliku zaslugu za to imaju radnici i uprava “Elektro-Bijeljine”, što je prepoznala i šira društveno-politička zajednica, koja je preduzeće predložila Skupštini grada za vrijednu nagradu – Zlatnu medalju “Knez Ivo od Semberije”.

“Zlatna medalja je jedan od dokaza da je `Elektro-Bijeljina` kontinuirano unapređivala poslovanje u svim oblastima, počevši od distribucije i snabdijevanja do proizvodnje električne energije u svoje dvije mini-hidroelektrane.

Unapređenjem svog poslovanja, stvoreni su uslovi da se kvalitet i pouzdanost isporuke električne energije podigne na optimalan nivo”, kaže Arsenović.

On zaključuje da su ostvareni rezultati snažan temelj daljeg poslovanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *