Apel građanima da se vakcinišu protiv virusa korona

Gradski štab za vanredne situacije u Bijeljini apelovao je da se građani u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona.

Usljed porasta broja potvrđenih slučajeva virusa korona kod djece školskog uzrasta najavljeno je da će nadležni kontrolni organi u osnovnim i srednjim školama intenzivno vršiti inspekcijski nadzor nad sprovođenjem mjera epidemiološke zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Sve vaspitno-obrazovne ustanove na području Bijeljine obavezne su da o pojavi virusa redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture i Gradski štab za vanredne situacije, preko Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave.

Odjeljenju za inspekcijske poslove i Odjeljenju komunalne policije u gradu naloženo je da, u saradnji sa nadležnom republičkom inspekcijom i policijom, intenzivno vrše nadzor nad sprovođenjem propisanih mjera zaštite od virusa korona.

Na vanrednoj telefonskoj sjednici Gradski štab je produžio postojeće mjere do 12. oktobra i uskladio ih sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *