Anto Gajić – čovjek koji je uvijek stremio naprijed /VIDEO/

Anto Gajić ostaće upamćen po ličnim i radnim zaslugama na svim poslovima koje je obavljao tokom života, poručeno je na današnjoj komemoraciji ovom profesoru i privredniku u preduzeću Rudnik i termoelektrana /RiTE/ “Ugljevik”.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Anto Gajić preminuo je u Beogradu u 66. godini.

Direktor RiTE “Ugljevik” Čedomir Stojanović rekao je na komemoraciji da će se sjećati Gajića kao odgovornog i posvećenog rukovodioca i dobrog saradnika, uvijek spremnog da znanje i iskustvo podijeli sa drugima i kao čovjeka koji je uvijek gledao i stremio naprijed.

On je naveo da je ovo preduzeće pod Gajićevim rukovođenjem od 2007. do 2013. godine postiglo najbolje poslovne rezultate u poslijeratnom periodu i istakao da će ga kolege, njegovi studenti i prijatelji pamtiti kao vrhunskog stručnjaka.

Prema Stojanovićevim riječima, Gajić je u životu dobio mnoge bitke, a bitku sa virusom korona je, nažalost, izgubio.

Na oproštajnom skupu Gajićevih kolega i prijatelja u Centru za kulturu u Ugljeviku, načelnik opštine Vasilije Perić poručio je da će Gajić ostati upamćen kao dobar čovjek uspješan u struci koji je značajno doprinio razvoju regije Semberije i Majevice.

U ime Privredne komore Republike Srpske od Gajića se oprostio dugogodišnji saradnik Mihajlo Vidić, rekavši da je Gajić ostavio neizbrisiv trag u privrednom i društvenom životu regije i cijele Srpske.

Anto Gajić biće danas sahranjen na groblju Gaj u Priboju.

Gajić je rođen 1955. godine u Priboju kod Lopara, osnovne i postdiplomske studije završio je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje je 2009. godine stekao zvanje doktora nauka u naučnoj oblasti Mašinske konstrukcije, transportni sistemi i logistika.

Radnu karijeru započeo je 1978. godine u Rudniku mrkog uglja u Banovićima, a od 1994. godine bio je zaposlen u Rudniku i termoelektrani “Ugljevik”, gdje je obavljao niz rukovodećih funkcija. Period u kojem je Gajić obavljao funkciju direktora RiTE “Ugljevik” smatra se jednim od najuspješnijih u poslijeratnom periodu.

Bio je angažovan kao profesor na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini i Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Za predsjednika Područne privredne komore Bijeljina prvi put je izabran 2017. godine, a reizabran 10. februara 2021. godine.

Bio je član Naučnog vijeća Instituta za prirodne i tehničke nauke Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. Autor je nekoliko inovacija i tehničkih unapređenja, kao i gotovo 40 naučnih i stručnih radova prezentovanih na međunarodnim naučnim skupovima i objavljenih u stručnim časopisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *