Ana Tikveša predstavila zbirku priča “Žena sa maramom” /VIDEO/

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini sinoć je predstavljena zbirka priča “Žena sa maramom” za koju autor Ana Tikveša kaže da predstavlja autobiografski prikaz svakodnevice svih žena u jednoj i jedne žene u svima.

Tikveša je uoči promocije rekla novinarima da svoje crtice iz života već tri godine objavljuje na društvenim mrežama bez ambicije da postane pisac, a knjiga je objavljena kao nagrada za osvojeno treće mjesto na književnom konkursu izdavačke kuće iz Zvornika “As oglasi izdavaštvo”.

“Zapisi su lično proživljeno iskustvo i iskustvo ljudi oko mene, autobiografski prikaz svakodnevice jedne žene – majke, partnera, radnika, kolege, kćerke, sestre”, navela je ona.

Naslovna priča “Žena sa maramom” je, kaže autor, istinita priča o hrabroj borbi žene koja preživljava opaku bolest i ona se izdvojila kao jedna od najčitanijih na društvenim mrežama.

Ova zbirka priča je prva objavljena knjiga Ane Tikveše koja dvije decenije radi kao pedijatrijska sestra u Bijeljini.

Ona je najavila novu zbirku priča koja će biti objavljena na proljeće, kao i objavljivanje već završenog romana koji se bavi odnosom roditelja i djece.

Glavni urednik izdavačke kuće iz Zvornika Dejan Spasojević rekao je novinarima da su priče Ane Tikveše svojevrsni segment iz ličnog dnevnika i da osvajaju publiku svojom iskrenošću

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *