Alergija na ubod insekata jedna od najčešćih ljetnjih alergija /VIDEO/

Tokom ljeta česte su alergije na koje se žale građani.  Pored alergije na sunce u ovo doba godine česte su i alergije na ujed insekata. Obično je riječ o bezazlenim ubodima ali mogu biti i vrlo opasni ukoliko ne potražite pomoć na vrijeme.

Alergija na ubod insekata je jedna od najčešćih ljetnjih alergija. Reakcija može biti blaga i uključiti samo crvenilo i blago oticanje na mestu uboda, ali može biti i veoma intenzivna i ozbiljna. Najčešće alergijske reakcije se javljaju poslije ujeda stršljena . Takođe, kod pojedinih pacijenata javljaju se i alergijske reakcije nakon ujeda drugih insekata , kao što su komarci.

Takođe, u ovo  doba godine česte su alergije  na sunce. Simptomi mogu biti nelagodni i uznemirujući jer se pojavljuju na vidljivim dijelovima tijela, uključujući ruke i prsa.

Blagi slučajevi alergije na sunce mogu se riješiti bez liječenja. Teži slučajevi mogu zahtijevati steroidne kreme ili tablete. Ljudi koji imaju jake alergije na sunce ponekad moraju poduzeti preventivne mjere te nositi zaštitnu odjeću.

Opširnije u večerašnjem izdanju emisije TV Klinika od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *