Akcija “Herba” – 11 lica lišeno slobode

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i Uprave za organizovani i teški kriminalitet, na području Šamca, Donjih Žabara i Brčko Distrikta  u dane 19. i 20. septembar 2022. godine, realizovali su  akciju pod kodnim nazivom “Herba”, a koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga.

Na osnovu naredbe Okružnog suda u Doboju, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju izvršeno je pretresanje na devet lokacija kod devet lica. Od strane policijskih službenika slobode je lišeno 11 lica.

Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto  kilogram zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ,,Skank“, 28 stabljika indijske konoplje, 136 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ,, Kokain“, oko 300 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,,Heroin“,više digitalnih vaga sa tragovima opojne droge na sebi, više mobilnih telefona, pištolj, puška M 48, više pištoljske i puščane municije, nekoliko komada tableta ekstazi, novac.

Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija“ osam lica će danas biti predato u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *