Abazović: Kompletiran sastav nove Vlade Crne Gore /VIDEO/

Mandatar Dritan Abazović rekao je da nema ništa protiv učešća DPS-a i njihovog doprinosa. Strahinja Bulajić podnio je ostavku na pozicije potpredsjednika i poslanika u Skupštini Crne Gore. Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, raspisao je izbore za Podgoricu, Kolašin i Danilovgrad za 19.jun.

Mandatar za sastav Vlade Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora spremna da dobije 43. Vladu i da je o tome danas obavijestio Skupštinu Crne Gore. Abazović navodi da je sada sve na Skupštini Crne Gore, a kako dodaje, najrealnije je da sjednica bude nakon Vaskrsa. Abazović je naveo da su prioriteti vlade dogovor oko nosilaca pravosudnih funkcija, usklađivanje regulative u pravosuđu sa regulativom Evropske unije (EU), zakon o preipitivanju porijekla imovine, koji je spreman i čeka zeleno svjetlo EU, izborna reforma.

Demokratska partija socijalista (DPS) neće dozvoliti potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC koji je suprotan interesima i pravnom sistemu države Crne Gore, napisao je na Twitteru portparol i poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

On je na ovaj način reagovao na izjavu   potpredsjednika SNP-a i poslanika te partije Dragan Ivanovića koji je između ostalog kazao da će buduća manjinska vlada odluke  donositi prostom većinom, što se odnosi i na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Strahinja Bulajić podnio je ostavku na pozicije potpredsjednika i poslanika u Skupštini Crne Gore. On je nakon toga kazao da nije mogao da spriječi ustavni puč i da zaštiti izbornu volju građana iz avgusta 2020. Bulajić, istaknuti funkcioner Demokratskog fronta, odbio je konkretno početkom marta da zakaže sjednicu na kojoj je, na zahtjev opozicije i pokreta URA, trebalo da se raspravlja o izboru novog šefa parlamenta.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o raspisivanju izbora u Baru, Danilovgradu, Kolašinu i Podgorici za 19. jun. Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore saopšteno je da odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u “Službenom listu Crne Gore”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *