90 godina predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Semberiji /VIDEO/

Navršilo se punih devet decenija od kada je u Semberiji započeta misija organizovanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Prva vaspitačica bila je HIlda Kingl i njena kćerka koje su davne 1931. godine započele rad sa djecom predškolskog uzrasta. Ovu misiju uz veći obuhvat djece predškolskim vaspotanjem i obrazovanjem slijede i zaposleni u Vrtiću “Čika Jova Zmaj” koji su uz ovaj značajan jubilej obilježili i krsnu slavu ustanove – Aranđelovdan.

Ovogodišnja slava Vrtića “Čika Jova Zmaj” obilježena je u znaku velikog jubileja – Devedeset godina organizovanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području Semberije.

Mi i dalje idemo tom utabanom stazom napominje Vujanović i naglašava da nastoje da što više djece bude u Bijeljini obuhvaćeno predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Anđa Pastorković, penzionisani prosvjetni radnik, pedagog, vaspitač, inovator , dobar dio svog radnog vijeka provela je i u Vrtiću “Čika Jova Zmaj”. Dok naviru sjećanja, ponosna je kaže danas na ono što je pružila i dala od sebe uz dobru volju, znanje i osmijeh predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Semberiji.

Ocjenjujući rad Vrtića “Čika Jova Zmaj” u protekloj godini, direktor ove ustanove kaže da je njihov cilj da u narednom periodu prošire kapacitete i zadrže dosadašnji kvalitet rada.

Čestitajući slavu mališanima i rukovodstvu vrtića, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pohvalio je rad ove predškolske javne ustanove, što se kako je rekao može vidjeti i kroz izvještaje o radu Vrtića koji dolaze pred odbornike u Gradsku Skupštinu

Slavi Vrtića “Čika Jova Zmaj” već 21-u godinu za redom kumovali su Marija i Milorad Sofrenić. Ovo za nas predstavlja čast i zadovoljstvo jer je riječ o respektabilnoj ustanovi u našem gradu koja je svih ovih godina pokazala da itekako dobro zna kako treba da se radi sa djecom, istakao je kum slave.

Zaposleni u ovoj ustanovi zajedno sa djecom koja pohađaju vrtić, uz prisustvo penzionisanih vaspitača i brojnih gostiju iz društvenog i javnog života Semberije i okruženja obilježili su krsnu slavu Vrtića- Svetog arhangela Mihaila-Aranđelovdan. Slavske svečanosti upotpunio je kulturni program koji su mališani ovim povodom pripremili zajedno sa svojim vaspitačima.

Kapaciteti Vrtića “Čika Jova Zmaj” su popunjeni, rad sa djecom odvija se u pet objekata, tri na području grada i dva u seoskim mjesnim zajednicama. U rukovodstvu vrtića ističu da roditelji imaju veliko povjerenje u ovu predškolsku ustanovu pa je i potreba za širenjem kapaciteta u narednom periodu sasvim opravdana.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *