230.000 KM za održavanje puteva tokom zimske sezone /VIDEO/

Na području Bijeljine planirano je niz infrastrukturnih poslova u narednom periodu. Pored pošljunčavanja puteva , zaključeni su ugovori koji se odnose na održavanje putne infrastrukture,objekata i saobraćajnica. S obzirom da slijedi zimska sezona potpisani su  i ugovori sa dva izvođača o održavanju puteva ,ulica i javnih površina.

Grad Bijeljina u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH realizovaće na proljeće iduće godine asfaltiranje dijela Mačvanske ulice u Bijeljini u dužini od oko 500 metara. Ovo je još jedan u nizu projekata koji Grad Bijeljina uspješno realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a koji se odnose na izvođenje radova na komunalnoj infrastrukturi, rekonstrukciji i sanaciji objekata, u cilju stvaranja infrastrukturnih uslova za održivi povratak stanovništva na ovom području.

Odjeljenje je navodi Mitrić pokrenulo niz javnih nabavki i zaključilo ugovore koji se odnose na održavanje putne infrastrukture,objekata i saobraćajnica.

Stanovnici Semberije sve odgovornije se odnose prema održavanju putnih pojasa pored svojih imanja i poštuju obavezu da sasijeku šiblje uz saobraćajnice. Uvidom u stanje na terenu, utvrđeno je da je oko 85 odsto putnih pojasa uređeno u skladu sa propisima.

Kada je riječ o pošljunčavanju puteva , ovaj posao se radi na osnovu dvije kategorije.

S obzirom da slijedi zimska sezona potpisani su ugovori sa dva izvođača o održavanju puteva ,  ulica i javnih površina za šta je iz budžeta izdvojeno oko 230.000 KM.

Na području grada Bijeljina  radilo se na izradi i održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima. Vrijednost ugovora za obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije na gradskim ulicama iznosi 55.000 KM, dok je za ove radove na lokalnim i nekategorisanim putevima predviđeno 52.000 KM.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.