22. Prvenstvo Republike Srpske u šahu za seniore /VIDEO/

Šahisti i ljubitelji šaha okupili su se na 22. Prvenstvu Republike Srpske u šahu za seniore. Tehnički organizator je Šahovski klub „Dvorovi“ gdje je takmičenje i održano.

22. Prvenstvo Republike Srpske u šahu za seniore svečano je otvoreno 16. novembra u Dvorovima, a trajaće do 19. novembra kada će uslijediti i svečano zatvaranje. U prelijepom ambijentu crkvene sale Svetosavskog doma u Dvorovima takmiče se šahisti raznih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. Nakon toplog dočeka, obratio nam se glavni sudija takmičenja Vlado Stojanović, koji je naveo neka od zvučnih imena sa ovog takmičenja.

Jedan od redovnih učesnika šampionata je i Vladimir Bilić, FIDE majstor iz Višegrada koji ove godine brani šampionsku titulu. On je pohvalio organizaciju i izrazio zadovoljstvo učešćem velikog broja mladih takmičara, a odgovorio je i na par naših pitanja.

Neki od najmlađih učesnika takmičenja su nam saopštili svoja očekivanja i utiske.

Prvenstvo se odžava po sistemu sedam kola, po dva kola svakog takmičarskog dana, osim poslednjeg dana kada će biti odigrano jedno kolo. Nakon toga biće poznati i pobjednici prvenstva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *