Ukinuta vanredna situacija u bijeljinskoj regiji uvedena zbog afričke kuge svinja

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o prestanku važenja vanredne situacije za područja Bijeljine, Lopara i Ugljevika proglašene zbog pojave i širenja afričke kuge svinja.

Odluka je donesena na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije nakon što je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od epizootiološkog tima Veterinarskog instituta “Dr Vaso Butozan” dobilo prijedlog za prestanak vanredne situacije na osnovu analize pojavljivanja bolesti i sprovedenih mjera, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Trenutna epizootiolška situacija u ovim lokalnim zajednicama, ali i na ostaloj teritoriji Republike Srpske, povoljna je i broj žarišta je smanjen.

Shodno tome, stekli su se uslovi za prestanak vanredne situacije, zbog čega se smatra opravdanim prijedlog stručno-operativnog tima da Republički štab za vanredne situacije predloži Vladi Srpske da donese ovakvu odluku.

Republički štab za vanredne situacije danas je donio Zaključak o prestanku rada stručno-operativnog tima Republičkog štaba za vanredne situacije.

Odluka o proglašenju vanredne situacije u Bijeljini, Loparama i Ugljeviku donesena je 10. jula.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *