Na pragu žetva ječma; “Novi Žitopromet” otvara kapije za otkup žitarica /VIDEO/

Već od ponedjeljka Novi Žitopromet otvara svoje kapije i počinje ovogodišnju kampanju otkupa žitarica. Za ovaj posao sve je spremno, kažu u rukovodstvu ovog prehrambenog giganta koji je u decembru prošle godine kupila ugledna Kompanija “Kutjevo”.

Isplata za predatu robu vršiće se odmah po obračunu iste, naglašava direktorica Poslovne jedinice Žitoprometa. Ovaj semberski gigant konkurencije nema kada je riječ o skladišnim kapacitetima kojima raspolaže. Silosi kapaciteta do 4.000 vagona su spremni, a prijem robe vršiće se svakodnevno od 7 sati ujutru do 23 časa.

Na sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije i okoline, rečeno je da se poslovni plan kompanije Kutjevo zasniva na povjerenju, te korektnom odnosu s ciljem dugoročne saradnje sa domaćim poljoprivrednicima.

Ovogodišnju otkupnu cijenu žitarica diktiraće tržišna kretanja, ali nastojaćemo kažu u ovoj firmi da u tom smislu budemo bolji od konkurencije. Želimo raditi na korektan i transparentan način koji poljoprivrednicima pruža sigurnost u naplati onoga što su proizveli i predali, ističe Matijević.

Dodaje da podršku imaju i od resornog ministarstva.

Za cijelu Semberiju ovo je jako značajno preduzeće kažu semberski ratari, koji će žetvu ječma otpočeti nakon stabilizacije vremenskih prilika. Prvi otkosi pšenice trebalo bi da počnu padati već od 1. jula.

Proizvodnja je zbog veoma skupih inputa đubriva i goriva bila znatno skuplja u odnosu na prošlu godinu, pa očekuju i kako kažu realnu cijenu.

Kompanija “Kutjevo” d.d. baštini višedecenijsko iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji i nadaleko je poznata po prostranim vinogradima i proizvodnji kvalitetnog vina, sa godišnjom prodajom od 5 miliona litara. Osim vina, Kutjevo sa dvije farme tovnih junadi posluje i u sektoru stočarske proizvodnje, dok na 5.500 hektara vlastite plodne oranice proizvode sjemenske i merkantilne ratarske kulture i sarađuju sa svim Poljoprivrednim institutima u regionu.

Riječ je o veoma ozbiljnoj priči prepoznatljivoj na tržištu zemalja EU. Da su kompanija kojoj se vjeruje, potvrđuju i čvrste kooperantske veze, što ističe i činjenica da se ugovorena kooperanstka proizvodnja odvija na površini većoj od 7.000 hektara.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *