Vučić: Svaka ideja kompromisa ubijena, ali spremni smo za razgovor /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, poslije razgovora sa visokim predstavnikom EU Žosepom Borelom, da “smo pre nekoliko godina imali šansu za kompromis sa Prištinom, da je svaka ideja kompromisa ubijena”, te da ne vidi kako bi došli do toga u budućnosti, ali da je “Srbija spremna da razgovara sa Prištinom o svim suštinskim temama, po ukidanju taksi”.

Vučić je pred novinarima, nakon sastanka sa Borelom, podsjetio da od sutra EU neće imati 28, već 27 država članica. Izrazio je nadu da bi Srbija mogla da bude 28 članica EU.

Za to je, kaže, potrebno mnogo stvari da uradimo, mnogo okolnosti da nam ide na ruku. Kao i da postignemo mnogo teških dogovora.

On je prenio da je Borel potvrdio da evropska budućnost Srbije neće biti izvjesna bez rješenja u dijalogu sa Prištinom. Što, ističe, građani Srbije treba da znaju.

Zahvalan mu je, kaže, što će se i lično angažovati u dijalogu.

Istakao je da je to bio dobar, iskren i otvoren razgovor, o svim važnim temama.

Vučić je rekao da je zahvalio Borelu na želji da postavi svog izaslanika i da se i sam lično angažuje u dijalogu Beograda i Prištine.

Ipak, kaže Vučić, ljudi ne treba da očekuju lake i divne vijesti, jer ih nema, i prenio da je Borel ponovio ono što je EU bezbroj puta rekla – da bez rješenja u dijalogu sa Prištinom evropska perspektiva Srbije svakako neće biti izvjesna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *