Podrška šampionskom Džudo klubu “Panteri” /VIDEO/

Zbog izuzetnog rezultata – deset šampionskih medalja u seniorskoj konkurenciji, 11 srebrnih i 13 bronzanih, osvojenih na prvenstvu Republike Srpske u džudou, koje je 3. oktobra održano u Laktašima, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je prijem za upravu i takmičare DžK „Panteri”.

Ognjen Đuka, predsjednik džudo kluba „Panteri”, istakao je da su postignuti rezultati veoma bitni za klub, ali i za Bijeljinu.

– Od Gradske uprave smo uvijek imali podršku koja nam je neophodna za rad, zbog toga su ostvareni uspjesi bitni kako za klub, tako i za Grad i potvrda su podrške lokalne zajednice. Takmičari su za Prvenstvo RS vršili pripreme na Gradskom stadionu, poštujući propisane mjere zaštite, tako da na kondiciju tima epidemiološka situacija nije bitno uticala, a to smo potvrdili generacijom koja je šampionska na nivou RS – istakao je Đuka.

Gradonačelnik Mićić zahvalio je „Panterima” na brojnim medaljama koje su donijeli u Bijeljinu i tako dostojno predstavljali Grad na republičkom prvenstvu.

– Zbog toga je Gradska uprava odlučila da njihov uspjeh nagradi iznosom od 3.000 KM, pored redovnog iznosa koji dobijaju iz budžeta za svoj rad – najavio je Mićić.

On je naglasio da su nedavni ulazak OK „Libera” u Prvu ligu RS, kao i veliki rezultat „Pantera”, potvrda da Bijeljina s pravom nosi epitet Evropskog grada sporta.

-Preko 10.000 članova u više od 150 sportskih klubova razlog su zašto smo odabrani za ovu prestižnu titulu. U narednom periodu planirali smo izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane, a većinu školskih i sportskih sala smo renovirali, kako bismo što veći broj djece privukli sportu. Iz te masovnosti neminovno je da ispliva kvalitet – zaključio je Mićić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *