Pedagoški fakultet: Potpisan sporazum o zajedničkim aktivnostima sa Pedagoškim zavodom /VIDEO/

Dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dalibor Stević i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović potpisali su danas u Bijeljini sporazum o zajedničkim aktivnostima koji podrazumijeva niz novina u nauci i struci.

Mi kao fakultet koji školuje buduće učitelje smatramo da je potpuno prirodno da intenziviramo dosadašnju saradnju sa Republičkim pedagoškim zavodom na dobrobit cjelokupnog nastavnog procesa kako bismo imali što bolja rješenja u budućnosti”, rekao je nakon potpisivanja sporazuma dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.

Sporazumom su definisana sva načela koja su neophodna za provođenje Akcionog plana koji je usvojila Vlada Srpske prije dvije godine i provođenje strategije obrazovanja koja je u nacrtu i koja bi trebalo da bude usvojena do Nove godine, a da važi do 2030, kaže direktor Republičkog pedagoškog zavoda.

Učešće studenata i nastavnika u radu sa Pedagoškim zavodom i do sada je bilo vidljivo, posebno u reformskim procesima i svemu što bi trebalo da se unaprijedi u nastavi, rečeno je ovom prilikom na Pedagoškom fakultetu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *