Obilježen 14. februar – Dan Boračke organizacije Republike Srpske /VIDEO/

Republika Srpska je svetinja srpskog naroda i tako će i ostati, poručio je u Bijeljini predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović na proslavi Dana boraca.

“Želimo da živimo u miru i ostajemo jedinstveni, ponosni na naše borce i Republiku Srpsku”, rekao je Stevanović nakon polaganja cvijeća ispred Spomenika oslobodiocima na centralnom gradskom trgu.

Stevanović je upozorio da su aktuelna dešavanja u BiH, poput optužnice protiv generala Milomira Savčića i pokušaji oduzimanja vojne imovine i poljoprivrednog zemljišta Republici Srpskoj, potezi koji unose nemir u narod.

“Svi moraju da znaju da srpski narod nije zaboravio šta se dešavalo devedesetih godina /20. vijeka/”, upozorio je Stevanović.

Potpredsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske Niko Kisić ocijenio je da je u BiH ponovo na sceni nastojanje da se uruši ono što je životima hiljadama najboljih sinova stvarano u proteklom ratu.

“Nećemo ni ćutati, ni poginjati glavu jer je Republika Srpska krvlju stvorena i u njoj želimo da živimo u miru i sa sjećanjem na naše žrtve”, poručio je Kisić.

Počast poginulim borcima su, polaganjem vijenaca ispred spomenika odali članovi njihovih porodica i saborci, delegacije Boračke organizacije, Gradske uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *