log in

Dodik: Zapad gurnuo BiH u mulj, sada nas guraju u NATO /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

On kaže da to što na svim drugim nivoima u BiH vlast nije formirana, govori o jednoj sistematskoj krizi koja je prisutna u toj zemlji.

Govoreći o problemu formiranja vlasti na zajedničkom nivou, Dodik ukazuje da je prethodne četiri godine sa bošnjačko-muslimanskom strukturom u vlasti bila opozicija Republike Srpske. On smatra da je suština svega da se pronađe način da se održe na vlasti oni iz Republike Srpske koji su pokazali podaništvo političkom Sarajevu i njihovim interesima.

Ipak, Dodik podsjeća da kao političar mora da pristaje na svaku mogućnost za dogovor, ali ne i da pristaje na kvalifikaciju kompromisa po svaku cijenu. Bakir Izebegović ne odustaje od tog sporazuma, ali smatram da su ga učili stranci da bude optimista, a realnost je da tamo optimizma nema, jasan je Dodik.

On kaže da su mu Amerikanci uveli sankcije zbog njegove retorike, za koju tvrde da je antidejtonska, što tvrdi da nije tačno i dodaje da su najveći antidejtonski posao u BiH radili kriminalci u liku visokih predstavnika međunarodne zajednice.

Dodik kaže da ne smatra da je njegova rečenica da Srpska ima pravo na samoopredjeljenje floskula.

Srpski član Predsjedništva BiH kaže da on ne želi da izgubi Ruse kao prijatelje, a naglašava da u BiH nema ruskih vojnika, ali da je poznata stvar da u Sarajevu postoji centar koji su formirali Amerikanci, Britanci i Bošnjaci da bi skupljali podatke o "malignom ruskom uticaju".

Na pitanje da li će insistirati da stranci napuste Ustavni sud BiH, srpski član Predsjedništva kaže da već 15 godina Bosna i Hercegovina ne uspijevaju da donesu svoj zakon o Ustavnom sudu i to je razlog zašto stranci ostaju.

Nema nijednog Ustavnog suda na svijetu, dodaje Dodik, koji je ustavotvorac, već je prema svim zakonima isključivo nadležan da saopšti da li je neki propis u skladu sa njim ili nije.

Društvene mreže