log in

Otvoriti centar Bijeljine za pješake i bicikliste /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Projekat rješavanja saobraćaja u najužem gradskom jezgru i otvaranja centra grada za pješake i bicikliste uskoro bi, kao stručni konsultatnti,  mogli rješavati i njemački eksperti.

Njihova pomoć u izradi Akcionog plana za ovu aktivnost dogovorena je prilikom nedavne posjete predstavnika Odjeljenja za Lokalni ekonomski razvoj i Evropske integracije Ankice Todorović, savjetnika gradonačelnika MilaPejčićai direktora direkcije za izgradnju grada MladenaPetrovića Berlinu u okviru programa ,,Connective Cities'', koji realizuje njemačko Ministarstvo za regionalni razvoj i ekonomsku saradnju.

Bijeljina je ponovo  jedini grad iz BiH koji je pozvan na ovaj skup i topo preporuci njemačke agencije ,,Engagement Global'', sa kojom je Bijeljina uspješno realizovala projekteu proteklom periodu. Predstavnici Bijeljineimali su priliku da u Berlinu predstave Grad i razgovaraju sa njemačkim stručnjacima o saobraćaju u naseljenim sredinamaposebnoo problemu koji muči Bijeljinu. Priliku za stručne konsultacije sa njemačkim ekspertima, Bijeljina je dobilazahvaljujući dosadašnjim dvogodišnjim aktivnostima na realizaciji ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Osim Bijeljine, priliku da sa devet odabranih eksperata iz različitih njemačkih gradova dođu do najboljih rješenja za teme koje su od značaja za njih, dobili su i po jedan grad iz Ukrajine i Sjeverne Makedonije.

Društvene mreže