log in

Poklonjene knjige Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom obilježavanja 9. oktobra, Dana bibliotekara Republike Srpske, Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini poklonila je 300 knjiga ovdašnjoj Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" koje su uglavnom donirali građani u akciji prikupljanja knjiga školskim bibliotekama koja traje već nekoliko godina.

Direktor Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" Mladen Jefimić zahvalio je na doniranim knjigama, istakavši da su knjige već smještene u police i da će se raditi na daljoj nabavci knjiga kako bi se formirala školska biblioteka.

Direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić" Jovan Cvjetković istakao je da su knjige poklonjene školi kojoj su, prema njihovom mišljenju, trenutno najpotrebnije, napomenuvši da je Biblioteka i prethodnih godina provodila slične akcije kada su prikupljane isključivo knjige lektire za učenike osnovnih škola.

Cvjetković je ovom prilikom pozvao sve građane koji u svojim kućnim bibliotekama imaju, prije svega, stručnu literaturu, školsku lektiru, ali i druge knjige koje im više ne trebaju, da ih poklone Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" koja će ih proslijediti školskim bibliotekama.

Društvene mreže