log in

Nastavlja se agonija radnika bijeljinskog Žitoprometa /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Usložnjava se situacija u bijeljinskom Žitoprometu, kaže predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća Dušan Tomić koji se medijima obratio ispred kapija ovog preduzeća uz tvrdnju da mu je zabranjen ulaz u krug fabrike.

Kako kaže, Sindikat  traži da se radnicima riješi problem zdravstvenog osiguranja, s obzirom da se desetak njih nalazi na liječenju. Agonija u Žitoprometu traje već godinu dana podsjeća Tomić ističući da ništa nije preduzeto kako bi bili riješeni problemi u kojima se našlo 116 radnika.

Tomić tvrdi da je u posljednjih mjesec dana iz kruga Žitoprometa zbog nestanka električne energije iznijeta kompijuterska oprema, kao i mašina za pravljenje papirnih vreća.

Ističe Tomić da svakodnevno dobija prijetnje pa čak i od rukovodstva Kompanije .

Tomić ističe da je u slučaju Žitoprometa određen i stečajni sudija te da je za 26. septembar zakazano ročište na sudu za pokretanje stečaja u ovom preduzeću. Zbog situacije u Žitoprometu u problemu su kaže Tomić i poljoprivrednici, žetva kukuruza je na pragu a najveći otkupljivač žitarica nije u funkciji što će se kako ističe odraziti i na nisku otkupnu cijenu ove kulture na tržištu. Pozvao je nadležne da se uključe u rješavanje problema jer kako kaže ovaj nekadašnji gigant uz potencijal koji ima može profunkcionisati.

Društvene mreže