log in

Unapređenje turizma - razvojna šansa lokalnih zajednica /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bogati prirodni potencijali i ljepota planine Majevice nisu ranije bili dovoljno iskorišteni.

Od kako je počela izgradnja izletišta "Viva Natrura" na Busiji koje se ušuškalo na 840 metara nadmorske visine u oazi borove i bukove šume, te izvorima pitke vode, Majevica dobija sasvim drugi izgled ali i značaj u turističkom smislu. Podršku izgradnji turističkog centra na Majevici dala je i Vlada Srpske, koja u saradnji sa lokalnom zajednicom u majevičkoj opštini Lopare realizuje niz značajnih projekata koji će doprinijeti dodatnom zapošljavanju.

Izletište na Busiji od Bijeljine je udaljeno 48 km, od Tuzle i Ugljevika 25 km, a od Lopara 18km.Izgradnju puta prema budućem turističko-rekreativnom i izletničkom kompleksu na Majevici, podržao je i Grad Bijeljina. Iz gradskog budžeta Bijeljine za ovaj kompleks biće izdvojeno ukupno 100.000 KM, polovina sredstava već je usmjerena za ove namjene.

Projektom je predviđeno da turističko-rekreativni i izletnički centar „Busija“ bude izgrađen na površini od oko 50 hektara. Investitor ovog višemilionskog projekta je Svetozar Ostojić, direktor i vlasnik kompanije „Megadrvo“ iz Bijeljine i direktor Udruženja „Viva natura“, koje gazduje   izletištem koje  se nalazi na lokaciji budućeg centra „Busija“.

Društvene mreže