log in

„Rajsku plažu“ u Bratuncu dnevno posjeti oko 5.000 ljudi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Brojni turisti i putnici namjernici  ljeto provode na bratunačkoj "Rajskoj plaži".

Interesovanje za unapređenje turizma i gradnju turističkih kompleksa uz Drinu na ovom lokalitetu pokazali su kako domaći tako i strani investitori. Uz podršku Vlade Srpske u rukovodstvu opštine očekuju da će zemljište biti prenijeto na opštinu Bratunac, kako bi investitori počeli gradnju objekata. Trenutno dvadesetak radnih mjesta funkcioniše u okviru Rajske plaže u sektoru ugostiteljstva

Iskoristili su u Bratuncu i potencijal koji im je dala rijeka Drina, pa je trenutno najveći brend opštine tokom ljetnih mjeseci "Rajska plaža", koju dnevno posjeti oko 5.000 turista i kupača iz dvadesetak opština Srpske i okruženja. Izletište „Rajska plaža“ je smješteno uz obalu Drine, a udaljeno je svega šest kilometara od centra Bratunca.

Imali smo dosta međunarodnih organizacija u Bratuncu ali i pregršt prekograničnih projekata, koje smo iskoristili na pravi način, ističe Mlađenović.

Posjetioci mogu uživati u kupanju i sportskom ribolovu, jer je rijeka Drina sa svojim pritokama bogata raznovrsnim ribljim fondom. Plaže su izuzetno čiste, a bratunački Eko-rafting klub „Rajska plaža“ je na ovom mjestu uspješno ralizovao svoju ideju i izgradio „Adrenalin park“, koji je jedan od tri u Bosni i Hercegovini.

Društvene mreže