log in

Organsko povrće na pijaci u Bijeljini /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon pozitivne reakcije kupaca  na Gradskoj pijaci u Bijeljini, naročito porodica sa malom djecoma, na pojavu eksperimentalnih štandova  sa organski proizvedenom hranom,  koji su radli u posljednjih petnaest dana,  danas je i zvanično postavljen prvi štand sa potrebnim  sertifikatima kao dokazima za  organski proizvedeno povrće.

Sam proces sertifikacije provodi  se pod nadzorom ovlaštene organizacije Organska kontrola iz Sarajeva. Dobijanje sertifikata , prilično je, tvrde iz Udruženja ,,Ortaharin'' dugotrajan i mukotrpan .

Povrće se proizvodi pod nadzorom dva agronoma, u ukupno tri plastenika preduzeća ,,Agro plan'' koje se bavi zapošljavanjem Roma.

Upravi pijace u Bijeljini se u posljednje vrijeme prijavilo se više lica koja su zainteresovana za postavljanje štandova sa organskom hranom , a jedno od njih je samostalno krenulo u proces sertifikacije.

Agro plan trenutno zapošljava šest žena Romske nacionalnosti. Većini je to prvi stalni posao. Sav novac koji se zaradi prodajom organske hrane biće vraćen u projekte proširenja proizvodnje i novog zapošljavanja.

Društvene mreže