log in

Razgovarano o zaštiti domaće proizvodnje u BiH

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pomoćnik ministra za resor poljoprivrede i prehrambene industrije Republike Srpske Zoran Maletić razgovarao je danas u Bijeljini sa poljoprivrednim proizvođačima o pitanju zaštite domaće proizvodnje u BiH, kao i o trenutnoj situaciji sa pojavom afričke svinjske kuge u Srbiji i preventivnim mjerama koje Ministarstvo preduzima u Srpskoj.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim podsticajnim mjerama resornog ministarstva kada je riječ o proizvodnji mlijeka, goveđeg i svinjskog mesa, konzumnih jaja, ali i o podršci u voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji, kao i kapitalnim ulaganjima, saopšteno je iz resornog ministartsva.

Cilj sastanka bio je upoznavanje o situaciji u proizvodnji goveđeg i svinjskog mesa, konzumnih jaja i mlijeka, kao i prerade voća i povrća.

Predstavnici Ministarstva posjetili su preduzeće "ZP komerc", koje je lider u proizvodnji svinjskog mesa u Republici Srpskoj i BiH.

Maletić je posjetio i farmera Slobodana Petrića, proizvođača mlijeka Viću Simića, kao i bijeljinsko preduzeće "Sava Semberija", koje proizvodi više od 110 proizvoda od voća i povrća dostupna na četiri kontinenta.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede juče su posjetili farmu Stojana Marinkovića, čija je osnovna djelatnost proizvodnja prasadi za dalji tov, kao i proizvođača mlijeka Čedu Borojevića iz Šamca.

Oni su posjetili farmu "Braća Pavlović" i preduzeće "Agreks" iz Donjeg Žabara, koje je lider u proizvodnji konzumnih jaja u Republici Srpskoj i BiH.

Društvene mreže